Hvad klarer Yale Doorman?

• Maks. 10 stk. nøglebrikker kan registreres på en lås.
  • En nøglebrik kan registreres på maks. 6 stk. låse.
  • Maks. 10 stk. brugerkoder.
  • Maks. antal fjernkontroller 5 stk. Kan anvendes udendørs,
  • IP55-klassificeret.
  • Brandtestet til EI30 (EN-1191).
  • Temperaturinterval: Indendørs 0 til +50 grader og udendørs -25 til +70 grader.
  • Batterier: 4 stk. 1,5 V alkaliske AA-batterier.

Batteriadvarsler

• Batteriskift: Skift samtlige batterier ved advarsel om lavt batteri. Lad aldrig batterierne løbe helt tør, da det kan skade produktet.
  • Tjek altid, at + og – polerne på batterierne er sat i korrekt.
  • Brug altid alkaliske batterier.
  • Eksplosionsrisiko forekommer ved anvendelse af forkerte batterier.
  • Bortskaf brugte batterier iht. nationale regler og genanvendelsesprogrammer til dette.

Tips: Værd at tænke over om batterier

Kom i gang med Yale Doorman

Findes der forskellige versioner af Yale Doorman?

V1, Version 1. Den første version af Yale Doorman blev solgt fra august 2011 til og med april 2013. V1 har ingen synlig markering. V2, Version 2. Den anden version af Yale Doorman blev lanceret i april 2013. På det udvendige langskilt er den markeret med V2 under håndtaget. Til forskel fra V1, kan V2 integreres med Yale alarm samt med andre alarmsystemer ved hjælp af et radiomodul. En V2N version af Yale Doorman blev yderligere lanceret i april 2016. På det udvendige langskilt er den markeret med V2N under håndtaget. V2N-pakken indeholder en ny type nøglebrik, der er mere diskret i designet og nemmere kan sættes i en nøglering. Nøglebrikken til V2N fungerer kun til en V2N lås, hvorimod den forrige rektangulære nøglebrik fungerer til alle versioner af Yale Doorman. Hvis du har en Yale Doorman V1 eller V2 og køber en V2N, kan du stadig bruge dine gamle brikker.

Min Yale Doorman er begyndt at sige "Velkommen til Yales digitale verden" hele tiden. Hvorfor sker det?

Det er et tegn på, at batterierne begynder at være tomme. For at løse problemet skal du skifte batterierne på din Yale Doorman. Du kan få information om, hvordan du skifter batterierne under spørgsmålet "Hvordan skifter jeg batterier på Yale Doorman?".

Hvordan skifter jeg batterier på Yale Doorman?

Batterierne er monteret bag dækslet på det indvendige langskilt. For at fjerne dækslet skal du skrue det løst med den unbrakonøgle, der fulgte med, da du købte din Yale Doorman. Hvis du har mistet den, kan du bruge en anden unbrakonøgle i samme størrelse. Yale Doorman bruger 4 standard AA-batterier. Husk at bruge alkaliske batterier og ikke lithium batterier.

Når du har skiftet batterierne, monterer du batteridækslet igen med unbrakonøglen.

Vi gør opmærksom på, at alle dine indstillinger bibeholdes, når du skifter batterier.

Hvorfor tager det så lang tid for Yale Doorman at låse op?

Hvis alarmen er slået til, er det helt normalt. Når Yale Doorman låser op, og alarmen er aktiveret, sender Yale Doorman en kommando til din smart hub for at slukke for alarmen. For at alarmen har tid til at slå fra, før at døren åbnes, er denne forsinkelse blevet indsat. Hvis du oplever dette, når alarmen er deaktiveret, eller du kun bruger smart hub til at administrere din Yale Doorman, kan du løse det på følgende måde: Gå ud og luk døren. Lås døren. Når døren er låst, skal du trykke på stjerneknappen og holde den nede. Straks vil du høre en bip-sekvens, og efter et par sekunder bliver bip-sekvensen gentaget. Slip derefter stjerneknappen, og indtast din brugerkode, og bekræft med stjerneknappen. Vent omkring et halvt minut. Lås døren op som normalt, stjerne – brugerkode – stjerne. Næste gang døren låses op, skal tidsforsinkelsen og meddelelsen om at "Alarmen ikke kunne afbrydes, den kan være tilsluttet"" være væk.

Hvorfor siger Yale Doorman "Deaktivering mislykkedes, alarmen kan stadig være slået til". Det tager også et par sekunder for Yale Doorman at låse op?

Hvis Yale Doorman fortæller dig, at "Deaktivering mislykkedes, alarmen kan stadig være slået til", selvom du måske ikke har nogen alarmenheder tilsluttet systemet, er der kommet en fejlkommando ind i hukommelsen, hvilket får Yale Doorman til at tro, at der er tilsluttet en alarm. Heldigvis er det nemt at løse dette problem - følg vejledningen nedenfor:

1: Gå ud og luk døren. Lås derefter døren.

2: Når døren er låst, skal du trykke på stjerneknappen (*) og holde den nede. Du vil straks høre en bip-sekvens, og efter et par sekunder vil bip-sekvenssen blive gentaget.

3; Slip derefter stjerneknappen, og indtast din brugerkode, og bekræft med stjerneknappen.

4: Vent omkring et halvt minut. Lås døren op som normalt, stjerne – brugerkode – stjerne. Næste gang døren låses op, skal tidsforsinkelsen og talebeskeden helst være væk.

Hvad er forskellen på Easy og Advanced Mode?

Yale Doorman kan køre både i Easy Mode og Advanced mode. Yale Doorman leveres som standard i Advanced Mode.

Easy Mode:

Simpel og nem betjening via den talende menu. Registrering af nøglebrikker og fjernbetjeninger gøres hurtig via P-knappen på indvendig side.

Der kan registreres 10 brugerkoder (af hver 6 cifre). Sletning af nøglebrikker gøres ved at lægge alle aktive nøglebrikker ind på ny (alle på en gang), hvorefter ikke aktive eller bortkomne nøglebrikker fjernes.

Advanced Mode: Simpel og nem betjening via den talende menu.Registrering og sletning af nøglebrikker eller fjernbetjening gøres via det talende menu system.

Nøglebrikker kan slettes individuelt.

Der kan registreres 1 masterkode og 10 brugerkoder (af hver 6 cifre). Begge koder kan åbne låsen.

Se mere om forskellen på Easy Mode og Advanced Mode i brugermanualen.

Kan jeg slette nøglebrikker til Yale Doorman?

Ja, det er nemt og hurtigt at slette en nøglebrik, hvis den for eksempel er blevet væk eller tabt. Hvis Yale Doorman står i Easy Mode sletter man den bortkomne nøglebrik, ved at registrere de aktive nøglebrikker på ny, hvor ved den bortkomne nøglebrik slettes.

Hvis Yale Doorman står i Advanced Mode, se brugermanuallen i sletning af nøglebrikker.

Hvor mange nøglebrikker følger med Yale Doorman?

Der medfølger 3 nøglebrikker ved køb af en Yale Doorman. Det er muligt at købe ekstra nøglebrikker og fjernbetjening hos vores forhandlere.

Find en forhandler nær dig her  "Find forhandler" i menuen.

Kan jeg have Yale Doorman på min yderdør?

Ja, Yale Doorman er specifikt udviklet til at kunne klare de skandinaviske vejrforhold, da den har en IP55 klassificering. Du kan læse her hvad en IP55 klassificering betyder. https://www.yale.dk/da/yale/dk/nyheder/2018/sadan-tjekker-du-om-din-elektroniske-las-er-beskyttet-mod-vand/

Yale Doorman har en UV-beskyttet overflade, som gør, at den tåler sol og fugt i længere perioder.

Det er vigtigt, at du holder indersiden af låsen tør og varm.

Hvordan fungerer automatisk låsning?

Efter døren er låst op, låser den igen efter 10 sekunder. Efter at døren lukkes, låser den efter 2 sekunder.

Hvad er udesikker?

Udesikker bruges, når du ikke er hjemme. Når en lås er udesikker, er der låst, så der skal bruges nøglebrik eller kode for at åbne fra udvendig side. Døren kan kun låses op med gyldig kode eller nøglebrik fra udvendig side og med fjernbetjening fra både indvendig og udvendig side. Udesikker deaktiveres automatisk, når døren låses op og åbnes.

Sådan vælger du udesikker:

• Åbn døren

• Tryk den sorte kontakt på fronten af låsekassen ned

• Luk døren

• Lås med nøglebrik. (Hvis nøglebrikken er registreret med pinkode,skal denne indtastes og aflåsning afsluttes med *).

Har jeg behov for en kode til min nøglebrik?

Nej, det er ikke nødvendigt, hvis du har Yale Doorman som standalone løsning. Hvis du derimod har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem, skal du have en kode til din nøglebrik, hvis du ønsker at slå alarmen fra samtidig med, at du låser op.

Kan jeg bruge den samme nøglebrik til flere døre med Yale Doorman?

Ja, en nøglebrik eller fjernbetjening kan maksimalt registreres på 6 forskellige døre med Yale Doorman. Du skal bekræfte hver nøglebrik tre gange på hver lås, inden du går videre til den næste lås. (Se "Hvordan bekræfter jeg mine nøglebrikker?")

Hvor mange nøglebrikker kan jeg have til min Yale Doorman?

Du kan registrere op til 10 nøglebrikker på din Yale Doorman, og derudover kan du registrere op til fem fjernbetjeninger.

Hvis du har en Yale Doorman V1, kan du registrere 20 nøglebrikker, en brugerkode samt 5 fjernbetjeninger.

Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem bruges den ene plads til integrationen, og du kan derfor kun have ni brikker registreret. Ved integration kan du ikke have fjernbetjeninger, da der kun er plads til et modul i låsen.

Kan jeg selv bestemme min kode?

Ja, du bestemmer selv din kode. Koden skal blot være 6 cifre.

Hvilket værktøj har jeg brug for, for at installere Yale Doorman?

For at installere Yale Doorman på en standarddør har du brug for en stjerneskruetrækker i størrelse PH2 og en bidetang. Du kan også få brug for en låseringstang, hvis du skal tilpasse låsen fra at passe til en højredør til at passe til en venstredør i stedet. Hvis du skal installere Yale Doorman på en ældre dør, kan du også få brug for et stemmejern eller en fil. Du kan se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Kan jeg selv installere Yale Doorman?

Ja, Yale Doorman er designet til en nem og enkel installation. Udførlig installationsguide og brugermanual medfølger. Du kan også se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvis du ikke vil installere Yale Doorman selv, kan du få en af vores forhandlere til at installere den for dig. Du kan finde en forhandler nær dig her: www.yale.dk/da/yale/dk/find-forhandler/

Opfylder Yale Doorman kravene til en godkendt låseenhed?

Ja, Yale Doorman er registreret hos Forsikring & Pension i klasse 3 op til sikringsniveau 40. Registreringen betyder, at Yale Doorman er forhåndsgodkendt til anvendelse iht. gældende krav fra forsikringsselskaberne.Når Yale Doorman er mulig at anvende i op til sikringsniveau 40 betyder det, at produktet kan anvendes i forsikringsgodkendte løsninger i blandt andet private hjem, detailbutikker, institutioner og erhvervsvirksomheder.

Brug for mere hjælp?